Grad Dubrovnik za vikend nudi besplatan ulazak u muzeje

Grad Dubrovnik pridružuje se promotivnom projektu „Mjesec hrvatskog turizma“ posebnom akcijom namijenjenom svim posjetiteljima. U razdoblju od 29. listopada do 31. listopada nudi besplatan ulazak u muzejsko-galerijske ustanove kojima je osnivač, i to za sve individualne posjetitelje.

 

Svoja vrata tako će otvoriti Dubrovački muzeji (Kulturno-povijesni muzej u Kneževu dvoru, Pomorski muzej u tvrđavi sv. Ivan, Etnografski muzej u žitnici Rupe, izložbe Arheološkog muzeja u tvrđavi Revelin), Dom Marina Držića, Muzej Domovinskog rata Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Prirodoslovni muzej Dubrovnik, u uobičajenom radnom vremenu:

 

Dubrovački muzeji od 9.00 do 18.00 sati,

Dom Marina Držića od 9.00 do 20.30 sati,

Muzej Domovinskog rata Dubrovnik od 9.00 do 20.00 sati,

Umjetnička galerija Dubrovnik od 9.00 do 20.00 sati,

Prirodoslovni muzej Dubrovnik – u petak i subotu od 10.00 do 18.00 sati, u nedjelju zatvoren za posjetitelje.

 

Mjesec hrvatskog turizma je akcija Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice kojom se u razdoblju od 1. listopada 2021. do 7. studenoga 2021. omogućuje svim građanima Hrvatske da posjete i upoznaju druge dijelove naše zemlje uz brojne uštede. Osnovni cilj projekta je produljenje turističke sezone kroz poticanje domaćeg, ali i inozemnog turističkog prometa u razdoblju posezone.

 

Ovu pogodnost bit će u mogućnosti iskoristiti i sudionici susreta „Dani hrvatskog turizma“ koji se ove godine održava 28. i 29. listopada u Župi dubrovačkoj, a okupit će velik broj turističkih djelatnika.