Udruga Sunce Split raspisuje Natječaj za najbolje idejno rješenje za Plastic Smart Gadget u sklopu projekta Plastic Smart Cities Croatia! Prijave su otvorene do 30. lipnja 2021.

Pozivamo sve zainteresirane pravne i fizičke osobe s područja Hrvatske, motivirane za zaštitu okoliša, da se prijave na Natječaj za osmišljavanje Plastic Smart Gadgeta, odnosno predmeta, koji će biti distribuiran u sklopu projekta Plastic Smart Cities.

 

Cilj projekta, koji se provodi u suradnji Udruge Sunce Split, Grada Dubrovnika i WWF Mediterranean Marine inicijative, je borba protiv onečišćenja okoliša plastikom i smanjenje korištenja jednokratne plastike u gradu Dubrovniku. Ideja Natječaja je izrada predmeta za višekratnu upotrebu koji doprinosi smanjenju nastanka otpada.

 

PRIJEDLOG PREDMETA MORA ZADOVOLJITI NEKOLIKO KLJUČNIH ZAHTJEVA:

●        predloženi predmet mora doprinositi smanjenju nastajanja plastičnog otpada

●        predloženi predmet mora biti za višekratnu upotrebu te potaknuti pojedinca na usvajanje principa "ponovno koristi"

●        predloženi predmet mora sadržavati element inovativnosti (npr. izrađen od reciklirane plastike, novih alternativnih materijala, inovativnog dizajna ili slično)

●        proizvodnja predmeta ne smije biti skuplja od 30 eura bruto (uključujući sve poreze) po predmetu (planira se proizvodnja od minimalno 250 predmeta)

●        vizualno rješenje predloženog predmeta mora uključivati logotipove Grada Dubrovnika i Plastic Smart Cities inicijative (dostupni na poveznici u obrascu prijave)

●        predloženi predmet mora biti dostupan za distribuciju do kraja rujna 2021. te je potrebno dostaviti dokaz o postojanju minimalno dva gospodarska subjekta koji predloženi predmet mogu proizvoditi unutar vremenskog i cjenovnog limita te u ukupnoj količini ne manjoj od 250 predmeta.

 

Pobjednik Natječaja, čije će idejno rješenje doprinijeti realizaciji projektnog cilja, bit će nagrađen s 500 eura neto, a rezultat će biti objavljen 3. srpnja, na dan kad bi u Hrvatskoj trebala zaživjeti primjena EU Direktive o smanjenju utjecaja određenih plastičnih proizvoda na okoliš. Proizvodnja se planira do kraja rujna 2021. godine, a predmet će biti distribuiran na projektnim događanjima, uz mogućnost nastavka proizvodnje i distribucije od strane Grada Dubrovnika i Udruge Sunce Split nakon završetka projekta.

 

Za prijavu na Natječaj potrebno je dostaviti:

-          ispunjeni Obrazac prijave (dostupan OVDJE) i

-          idejno rješenje (skicu, grafičko rješenje, mock-up ili slično).

 

OBRAZAC I IDEJNO RJEŠENJE POTREBNO JE DOSTAVITI na info@sunce-st.org naslovljeno s "Prijava na Natječaj za izradu Plastic Smart Gadgeta" do 30. lipnja 2021.

 

Sve dodatne informacije i uvjete moguće je pronaći u Obrascu prijave.