WORLD CLEANUP DAY Zamjenica Tepšić s učenicima OŠ Montovjerna sudjelovala u zelenoj čistki

Plastic Smart Cities

Već tradicionalno Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika dvanaestu godinu zaredom organizira dvodnevnu akciju Zelena čistka, u sklopu Svjetskog dana čišćenja - World CleanUp Day. 

 

Globalnoj inicijativi, u čijem je središtu odnos pojedinaca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi, pridružila se ove godine zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić, koja je zajedno s učenicima OŠ Montovjerna sudjelovala u akciji čišćenja otpada u neposrednoj blizini same škole. 

 

U ovoj prigodi zamjenica Tepšić pohvalila je učenice i učenike koji su se priključili zelenoj inicijativi u želji da potaknu svojim primjerom zajednicu na razvijanje svijesti o većoj brizi prema okolišu, prirodi, odlaganju i čišćenju otpada u sredini u kojoj žive. 

 

Zelena čistka nastavlja se i sutra tijekom dana na nekoliko gradskih lokacija i na otocima, na Petci i Gorici od 9 do 12 sati, u Mokošici od 10 do 12 sati i u Suđurđu i Koločepu gdje će se akcija provoditi od 10.30 do 13 sati. Uz obalu Rijeke dubrovačke ronioci će provesti akciju izvlačenja otpada od 10 do 12 sati. 

 

U akciji sudjeluju Udruga Dart, HPD Dubrovnik, Udruga ljubitelja prirodnih ljepota, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Dubrovačko-neretvanske županije, Ronilački klub Dubrovnik, Eko Omblići, OŠ Monovjerna, OŠ Mokošica i Gimnazija Dubrovnik.

 

Svjetski dan čišćenja ujedinjuje milijune volontera, vlada i organizacija u 197 zemalja i teritorija kako bi se uhvatili u koštac s globalnom krizom lošeg gospodarenja otpadom i pomogli u stvaranju novog, održivijeg svijeta.

lijevo
desno