Realiziran projekt "Otključaj tajne živog svijeta!"

Udruga Bioteka je, kroz ostvarena financijska sredstva putem Javnog poziva za sufinanciranje projekata/programa organizacija civilnog društva iz područja zaštite okoliša i prirode na prostoru Grada Dubrovnika za 2017. godinu, uspješno realizirala projekt "Otključaj tajne živog svijeta!".


Učenici Osnovne škole Lapad imali su priliku upoznati biljne vrste koje su u toj šumi najčešće te saznati zašto, primjerice, većinu šume prekriva alepski bor, a ne očekivana crnika.

Isto tako, uz izradu jednostavnih hvataljki (tzv. puva) djeca su se upoznala s najčešćim kukcima ili pripadnicima drugih skupina koje su uspjeli spretno uhvatiti. Detalje ovih bića upoznali su kroz svoja povećala ili digitalni mikroskop koji je otkrio impresivne detalje različitih vrsta biljnog i životinjskog svijeta.

Radionica je završena kvizom "Paziš ili gaziš?" u kojem smo htjeli saznati koliki je ekološki otisak svakoga od nas, ali i kako ga je moguće smanjiti vlastitim angažmanom (eng. handprint), te ispunjavanjem upitnika u kojem su djeca izrazila želju za pohađanjem radionica sličnog sadržaja.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika potiče rad udruga i kroz Javne pozive za projekte/programe iz područja zaštite okoliša i prirode na prostoru Grada Dubrovnika.

Više o realiziranom projektu možete pronaći na mrežnim stranicama Udruge Bioteka.