Predstavljena Krajobrazna studija za administrativno područje Grada Dubrovnika

Predstavljanje "Krajobrazne studije za administrativno područje Grada Dubrovnika“, kao stručne podloge za integralnu zaštitu krajobraza i održivi razvoj prostora Grada Dubrovnika, održano je danas u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika. Studiju su predstavile voditeljica izrade Višnja Šteko i stručna suradnica Ines Hrdalo.

 

Krajobrazna studija je stručna podloga kojom se dobiva uvid u karakteristike, raznolikost, stanje i kvalitete svih krajobraza nekog promatranog područja. Izrada krajobrazne studije Grada Dubrovnika na detaljnoj, lokalnoj razini daje uvid u inventar krajobraza Grada Dubrovnika s opisom njihovog stanja, trendova, glavnih razvojnih pritisaka i promjena te integralnom procjenom njihovih kvaliteta kao i smjernicama za njihovu integralnu zaštitu, održivo planiranje i upravljanje.

 

Ova studija jedna je od temeljnih stručnih podloga za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika. Izrada dokumenta u skladu je s vizijom Grada Dubrovnika u zelenoj tranziciji koja uključuje dugoročno održiv grad s nižom razinom emisije ugljika, grad u kojem se gospodarski rast ostvaruje uz male emisije stakleničkih plinova, zaštitu okoliša te poticanje ekonomskog razvoja na principima održivosti.

 

Nositelj izrade studije je Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika. Studija je dostupna u dokumentima upravnog odjela.

lijevo
desno