Održano predavanje "Zero Waste"

Bea Johnson, svjetski poznata osnivačica koncepta Zero Waste, u sklopu svoje svjetske turneje, po prvi puta u Hrvatskoj i to u Dubrovniku, održala je inspirativno predavanje o svakodnevnim životnim navikama koje ne stvaraju otpad te predstavila koncept 5R (Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Rot) kojim svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju stvaranja otpada.

 

Predavanje se održalo u subotu, 30. lipnja 2018. godine, s početkom u 18:00 sati u amfiteatru na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

Sve češći primjeri globalnih trendova kreću se prema zabrani korištenja plastičnih vrećica, ukidanju plastike za jednokratnu upotrebu, otvaranju "zero waste" trgovina te restorana fokusiranih na sprečavanju bacanja hrane diljem svijeta što čini još atraktivnijim i relevantnijim ovo predavanje koje može potaknuti slična nastojanja i u hrvatskom turizmu.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, u sklopu nadolazeće akcije Let's do it (Zelena i Plava Čistka 2018.), koja će se održati 15. rujna 2018. godine, organizirao je ovo zanimljivo i nadasve korisno predavanje.

lijevo
desno