Održana Zelena čistka Dubrovnik 2019.!

Upravi odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika je, 21. rujna 2019. godine, osmu godinu zaredom organizirao Zelenu čistku u sklopu Svjetskog dana čišćenja - World CleanUp Day, koji se održao u 150 zemalja!

 

Akcija je održana u suradnji s Eko-centrom Zeleno Sunce, Udrugom DART, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, Hrvatskim planinarskim društvom Sniježnica, Udrugom Green Sea Safari, Udrugom za razvoj civilnog društva Bonsai, Volonterski centar Dubrovnik, Čistoćom Dubrovnik, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Lopud i Lučkom kapetanijom Dubrovnik. U akciji su sudjelovali i lokalni stanovnici. Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju je darovalo vrećice za prikupljanje otpada.

 

U ovoj ekološkoj akciji sudjelovalo je 130 volontera na više lokacija (šumica ispod igrališta u Mokošici, put od Lopuda do Šunja, Luka Šipanska, Srđ - plato ispred Muzeja Domovinskog rata, oko spomenika, serpentine i put prema Bosanci te Jakljan).

 

U akciji je prikupljeno oko 40 m3 mješanog komunalnog otpada.

 

Akcija se nastavlja 28. rujna 2019. godine u vremenu od 8:30 do 11:00 sati na otoku Lokrumu gdje će se čistiti podmorje i priobalje uvale Portoč. U akciji će sudjelovati djelatnici Javne ustanove Rezervat Lokrum, članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik, djelatnici brodice čistaća mora (EKO-C2) tvrtke CIAN d.o.o. Split, članovi udruga Dart i Ljubitelji hrvatskih tradicija te učenici i profesori Gimnazije Dubrovnik.

 

Upravi odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika zahvaljuje svim sudionicima i volonterima te Vas pozivamo da se pridružite i akciji na Lokrumu.

lijevo
desno