Obilježen Svjetski dan okoliša

Svjetski dan okoliša obilježava se 5. lipnja, u više od 140 zemalja svijeta, s ciljem poticanja svijesti o zaštiti okoliša i pozivanjem javnosti na djelovanje. Ovogodišnji slogan je "Beat Plastic Pollution" (Suzbijmo onečišćenje plastikom) kojim Ujedinjeni narodi šalju apel za racionalno korištenje te hitno smanjenje proizvodnje i potrošnje plastičnih materijala.

 

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, u suradnji s oraganizacijom civilnog društva DEŠA - Dubrovnik, regionalni centar za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva, obilježio je na prigodan način Svjetski dan okoliša.

Učenici 2. A razreda Osnovne škole Lapad - Područne škole Montovjerna, s učiteljicom Marinom Brčić, imali su priliku na zanimljiv i kreativan način naučiti o razvrstavanju, recikliranju i odvajanju otpada. Naučena znanja pokazali su na praktičnom djelu radionice, sudjelujući u zabavnom eko-kvizu. Predavanje i radionicu održala je Romana Tomić iz organizacije civilnog društva DEŠA - Dubrovnik.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika obilježavanjem značajnih datuma iz zaštite okoliša i prirode provodi mjere i obveze iz Plana gospodarenja otpadom Grada Dubrovnika za razdoblje od 2018. do 2023. godine.

lijevo
desno