Obilježen Svjetski dan zaštite okoliša

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika, u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum, organizirao je 5. lipnja 2017. godine edukativne aktivnosti povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.


Tom prigodom su učenici Osnovne škole Lapad, pod vodstvom prof. Ivana Cikatića, posjetili izložbu Tehničkog muzeja Nikola Tesla "Priroda - Laboratorij boja; Tradicionalno tehnološko znanje", koja je, u suradnji s Dubrovačkim muzejima, postavljena u prostorima Žitnice Rupe.
 
U okviru programa je tiskan vodič "Skrivene boje otoka Lokruma", autorica Katarine Ivanišin Kardum i Marije Crnčević, koje je Rezervat Lokrum poklonio učenicima na radionici održanoj na otoku. Na radionici su učenici mogli saznati nešto više o bojama iz prirodnih izvora i načinu dobivanja boja.
 
Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja, na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu (1972.), na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Ujedinjeni narodi, obilježavajući ovaj dan, potiču svijest o okolišu i povećavaju političku pozornost ovoj važnoj temi. Ovogodišnja tema svjetskog dana zaštite okoliša je "Povezivanje ljudi s prirodom".

lijevo
desno