Nacrt prijedloga Programa zaštite okoliša Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2018.-2021.

Dubrovačko-neretvanska županija, Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša temeljem članka 53., članka 160., stavak 2., članka 162., članka 163., stavaka 1., 2. i 3., članka 165., stavka 1. i 2., Zakona o zaštiti okoliša ("Narodne novine" broj 80/13, 153/13, 78/15 i 12/18) i članka 1. stavak 3., članka 3., stavak 4., članka 4., stavak 1. i 3., i članka 14. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša ("Narodne novine" broj 64/08) objavljuje javnosti i zainteresiranoj javnosti:


 

NACRT PRIJEDLOGA
 PROGRAMA ZAŠTITE OKOLIŠA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE
 ZA RAZDOBLJE 2018.-2021.

 

  1. Nositelj izrade Nacrta prijedloga Programa zaštite okoliša Dubrovačko-neretvanske županije za razdoblje 2018.-2021. godine (u daljnjem tekstu: Program zaštite okoliša) je Upravni odjel za komunalne poslove i zaštitu okoliša Dubrovačko-neretvanske županije, 20000 Dubrovnik, Vukovarska 16.
  2. Program zaštite okoliša iz točke 1. biti će objavljen javnosti i zainteresiranoj javnosti na internetskoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije: www.dnz.hr u trajanju od 30 dana.
  3. Obavijest o objavi Programa zaštite okoliša iz točke 1. biti će postavljena na oglasnim pločama Dubrovačko-neretvanske županije i jedinica lokalne samouprave te objavljena u dnevnom tisku "Slobodne Dalmacije".
  4. Programa zaštite okoliša  iz točke 1. obuhvaća: uvjete i mjere zaštite okoliša, prioritetne mjere zaštite okoliša po sastavnicama okoliša i pojedinim prostornim cjelinama, subjekte koji su dužni provoditi mjere i ovlaštenja u svezi s provedbom utvrđenih mjera zaštite okoliša, praćenje stanja okoliša i ocjenu potrebe uspostave mreže za dodatno praćenje stanja okoliša, način provedbe interventnih mjera u iznenadnim slučajevima onečišćivanja okoliša, rokove za poduzimanje pojedinih utvrđenih mjera, izvore financiranja za provedbu utvrđenih mjera i procjenu potrebnih sredstava.
  5. Pravna osnova za izradu i donošenje Programa zaštite okoliša je članak 53. Zakona o zaštiti okoliša. U postupku izrade i donošenja Programa zaštite okoliša, nadležno tijelo iz točke 1. bilo je dužno izraditi Nacrt prijedloga Programa zaštite okoliša. Tijekom izrade provedena su savjetovanja s jedinicama lokalne samouprave i uzeti u obzir njihovi prijedlozi. Nakon javne objave Nacrta prijedloga Programa zaštite okoliša i razmatranja svih zaprimljenih mišljenja, primjedbi i prijedloga, izradit će se konačni tekst Prijedloga Programa zaštite okoliša i uz prethodnu suglasnost nadležnog Ministarstva zaštite okoliša i energetike uputiti Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije na donošenje.
  6. Javnost i zainteresirana javnosti koja ima pravo sudjelovati, je javnost na koju Program zaštite okoliša iz točke 1. može utjecati prilikom provedbe. Javnost sudjeluje davanjem pisanih mišljenja, prijedloga i primjedbi, u pisanom obliku upućivanjem poštom na adresu nositelja izrade iz točke 1. ili mail adresu: dijana.tomasevic-rakic@dnz.hr, u roku određenom za objavu.
  7. O ishodu sudjelovanja javnost i zainteresirane javnost će biti obaviještena objavom donesenog Programa zaštite okoliša iz točke 1. u "Službenom glasniku Dubrovačko neretvanske županije" i na internetskoj stranici Dubrovačko-neretvanske županije: www.dnz.hr.
 
Klasa:351-01/17-01/58
Urbroj:2117/1-09/1-11
Dubrovnik, 30. svibnja 2018.

v.d. Pročelnika:
Miho Baće, dipl. iur.