JAVNO SAVJETOVANJE - Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu

Zatvorena savjetovanja s javnošću

U svrhu uređenja naselja te uspostave i održavanja komunalnog reda u naselju predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi odluku o komunalnom redu.

 

Odlukom se između ostaloga propisuje uređenje naselja, način uređenja i korištenja površina javne namjene i zemljišta u vlasništvu jedinica lokalne samouprave za gospodarske i druge svrhe, uvjete korištenja javnih parkirališta, javnih garaža, nerazvrstanih cesta i drugih površina javne namjene za parkiranje vozila, kao i održavanje čistoće i čuvanje površina javne namjene.

 

Odlukom se ujedno propisuju mjere za provođenje te odluke kao što su primjerice mjere za održavanje komunalnog reda koje poduzima komunalni redar, obveze pravnih i fizičkih osoba i prekršajne odredbe.

 

Prijedlogom Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu o urednosti pretovarne zone dužan je brinuti Sanitat d.o.o. Dubrovnik umjesto dosadašnjih vlasnika odnosno korisnika posebnih vozila koji su se koristili pretovarnom zonom.

 

Ujedno su odredbe koje se odnose na prometovanje unutar pješačkih zona dodatno upotpunjene odredbama koje reguliraju razloge i uvjete prometovanja prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona.

 

Prijedlogom Odluke zabranjuje se oštećivanje turističke signalizacije te se za počinitelja propisuje novčana kazna za prekršaj, a predlaže se i da su, u okviru projekta Respect the City/Poštujmo Grad, turistički vodiči koji obavljaju stručno vođenje grupe od veće od 20 osoba obvezni koristiti audio-uređaje.

 

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno od 19. travnja 2023. do 18. svibnja 2023., do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu na e-mail adresu:  komunalno@dubrovnik.hr s naznakom „javno savjetovanje – Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu“. Istekom roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanje i pisati komentare na ovu temu.

 

Na sudjelovanje u otvorenom internetskom savjetovanju pozivaju se svi građani, kao i poduzetnici koji obavljaju gospodarsku djelatnost. Svi prijedlozi i komentari biti će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja.