JAVNO SAVJETOVANJE - Pravilnika o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona na području Grada Dubrovnika

Zatvorena savjetovanja s javnošću

Na temelju članka 172. Odluke o komunalnom redu („Službeni glasnik Grada Dubrovnika“, broj: 12/20., 16/20., 1/21., 5/21., 16/21. i 22/21. – Odluka MMPI) za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona plaća se naknada.

 

Pravilnikom iz spomenutog članka Odluke o komunalnom redu, osim visine naknada utvrđuje se vrijeme prometovanja kao i slučajevi prometovanja vozilima u pješačkim zonama bez plaćanja naknade.

 

Naknada je prihod proračuna Grada Dubrovnika i uplaćena sredstva od naknada namijenjena su za održavanje pločnika, odnosno pješačkih zona u Gradu.

 

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno od 22. veljače 2023. do 23. ožujka 2023., do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Pravilnika o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona na e-mail adresu:  komunalno@dubrovnik.hr s naznakom „Javno savjetovanje – Pravilnik o naknadama za prometovanje prijevoznim sredstvima unutar pješačkih zona“. Istekom roka više neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i pisati komentare na ovu temu.

 

Na sudjelovanje u otvorenom internetskom savjetovanju pozivaju se svi građani, naročito građani koji imaju stalno prebivalište u području pješačkih zona, kao i poduzetnici koji obavljaju gospodarsku djelatnost u tim zonama, gdje je prijevoz vozilima za dostavu robe ograničen. Svi prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o prihvaćenim i neprihvaćenim prijedlozima, odnosno razlozima eventualnog neprihvaćanja.