JAVNO SAVJETOVANJE - I. izmjene i dopune Godišnjeg plana upravljanja pomorskim dobrom Grada Dubrovnika za 2022. godinu - NACRT

Otvorena savjetovanja s javnošću

Godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Dubrovnika za 2022. godinu donio je Gradonačelnik Grada Dubrovnika dana 14.veljače 2022. Pod Klasa: 342-01/22-01/01 urbroj: 2117-1-01-22-05 ( u daljnjem tekstu: Godišnji plan). Godišnji plan objavljen je u “Službenom glasniku Grada Dubrovnika” br.2/22, a stupio na snagu osmog dana od dana objave u” Službenom glasniku Grada Dubrovnika”.Ovom  Izmjenom i dopunom Godišnjeg plana revidiraju se odredbe članka 9.st.1. i 3. i čl.11.st.1. Godišnjeg plana.

Uz članak 1.

Izmjena u članku 9.st.1. Godišnjeg plana tehničke je naravi te umjesto kao  što do sada stoji  da ukoliko se za istu mikrolokaciju prijavi više podnositelja zahtjeva sa urednim  i potpunim zahtjevima prednost da ima ranije zaprimljeni zahtjev računajući od dana objave Plana u “ Službenom glasniku Grada Dubrovnika” treba stajati  računajući od dana stupanja na snagu ovog Godišnjeg plana. Odredbu čl.9.st.1. Godišnjeg plana trebalo je revidirati iz razloga što datum objave i datum stupanja na snagu Godišnjeg plana nisu isti, odnosno Godišnji plan nije stupio na snagu danom objave u Službenom glasniku Grada Dubrovnika već osmog dana od dana te objave.            

U čl.9. briše se st.3. koji propisuje ulaganje u pomorsko dobro od strane trećih osoba kao jedan od kriterija pri ocjeni zahtjeva za koncesijsko odobrenje u slučaju kad su za istu mikrolokaciju zahtjeve podnijeli više različitih podnositelja. Takvo ulaganje kroz institut koncesijskog odobrenja ostaje isključivo obveza Grada što je sukladno članku 10. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (“Narodne novine” 158/03, 100/04, 141/06, 38/09, 123/11, 56/16, 98/19), pa se u tom dijelu isključuju treće osobe.

Uz članak 2.

U članku 11. briše se kao nepotreban st.1. jer nije potrebno posebno propisivati da se neće razmatrati zahtjevi za dodjelu koncesijskih odobrenja pristigli prije stupanja na snagu Godišnjeg plana   jer svi zahtjevi za ishođenje koncesijskog odobrenja predani prije nego je Godišnji plan temeljem kojeg se ti zahtjevi podnose stupio na snagu i počeo proizvoditi pravne učinke, jesu preuranjeni.

Uz članak 3.

Ovom odredbom  propisuje se vrijeme stupanja na snagu ove izmjene i dopune Godišnjeg plana.

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno od 8. travnja 2022. do 9. svibnja 2022. (do 24 sati), a do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu: jdadic@dubrovnik.hr, s naznakom ''Javno savjetovanje - Godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Dubrovnika za 2022. g.''. Nakon proteka navedenog vremenskog razdoblja neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i dostavljati prijedloge i komentare na ovu temu.