JAVNO SAVJETOVANJE - Nacrt prijedloga Odluke o redu na pomorskom dobru grada Dubrovnika

Otvorena savjetovanja s javnošću

Odredbom članka 149.stavak 3.Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama („Narodne novine“ br. 83/23) propisano je da u svrhu održavanja reda na pomorskom dobru, na prijedlog izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave, predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave donosi odluku o redu na pomorskom dobru.

 

Redom na pomorskom dobru propisuje se cjelovit sustav mjera i radnji kojima se osigurava zaštita i održavanje pomorskog dobra u općoj upotrebi.

 

Nacrt prijedloga Odluke obuhvaća način uređenja i korištenja pomorskog dobra u općoj upotrebi za gospodarske i druge svrhe, građenje građevina koje se prema posebnim propisima grade bez građevinske dozvole i glavnog projekta, održavanje reda na pomorskom dobru u općoj upotrebi, održavanje čistoće i čuvanje površina pomorskog dobra u općoj upotrebi, osiguranje nesmetanog prolaska duž pomorskog dobra, mjere za održavanje reda na pomorskom dobru koje poduzima pomorski redar, te prekršajne odredbe.

 

Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama uvodi institut „pomorskog redara“ čije su ovlasti i način postupanja utvrđeni Zakonom i Odlukom kroz članke 71.- 86.

 

S ciljem da se širi krug zainteresiranih osoba s područja grada Dubrovnika uključi u pripremu prijedloga Odluke o redu na pomorskom dobru pozivamo vas da sudjelujete u otvorem savjetovanju u donošenju navedene Odluke upisivanjem svojih komentara na predviđeno mjesto pod KOMENTARI.

 

Nakon završetka otvorenog savjetovanja s javnošću  objavit će se Izvješće o provedenom savjetovanju s javnošću koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja s razlozima neprihvaćanja pojedinih prijedloga i primjedbi.

 

Trajanje javnog savjetovanja: . 22.travnja 2024. godine do 22.svibnja 2024.godine