Javni poziv za sufinanciranje velikih međunarodnih sportskih natjecanja koja se odvijaju na dubrovačkom području u 2023. godini

Temeljni ciljevi raspisivanja ovog Javnog poziva su poticanje i potpora organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja koja se odvijaju na dubrovačkom području, popularizacija sporta na međunarodnoj razini kao načina promocije sportskih vrijednosti Dubrovnika i Republike Hrvatske, poticanje organiziranja velikih sportskih manifestacija s ciljem približavanja sporta građanima, jačanje volonterizma na lokalnoj razini, animacija djece i mladih za bavljenje sportom, prevencija zdravlja, poticanje dodatne medijske eksponiranosti i promocije te prisustvo Dubrovnika na međunarodnom sportskom i turističkom tržištu.

 

Održavanje velikih sportskih manifestacija nacionalne i međunarodne važnosti  na području Grada Dubrovnika doprinosi međunarodnoj afirmaciji i popularizaciji dubrovačkog i hrvatskog sporta. Velike sportske manifestacije nacionalne i međunarodne važnosti podrazumijevaju međunarodna sportska natjecanja koja privlače veliku pažnju i interes široke sportske i društvene javnosti te potiču i unaprjeđuju razvoj sporta na području Grada Dubrovnika i Republike Hrvatske. 

 

Strateški gradski dokument razvoja sporta i sportske infrastrukture utvrdio je orjentaciju na organizaciju sportskih priredbi i natjecanja, koja su usko povezana s turističkim sektorom, čime se, uz proaktivni marketing, privlače nova tržišta, a time i novi potrošački segmenti, sadržajno unapređuje postojeće i uspostavlja nove sustave doživljaja destinacije te pomaže očuvanju prostora i kulturne baštine.

 

Dodatan motiv za potporu organizaciji velikih sportskih manifestacija je neprijeporan gospodarski učinak na lokalnu zajednicu, poglavito na sektor turizma i ugostiteljstva, što je utvrđeno Strategijom brendiranja Dubrovnika kao športske destinacije i potvrđeno kroz analize ekonomskog učinka organizacije športskih priredbi od značaja za Grad Dubrovnik.

 

Sredstva za provedbu Javnog poziva osigurana su u Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Dubrovnika za 2023. godinu u ukupnom iznosu od 150.000 eura.

 

Najmanji iznos sufinanciranja po sportskoj manifestaciji koji prijavitelj može zatražiti je 13.272,00 EUR, a najveći 66.360,00 EUR

 

Odluka, tekst Javnog poziva, Upute za prijavitelje i potrebni obrasci za prijavu nalaze se na web stranici Grada Dubrovnika (OVDJE).