Festival znanosti 2021.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, prvenstveno djeci i mladima, te ih potaknuti na istraživanje i stjecanje novih znanja.

 

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika sudjeluje u ovogodišnjem Festivalu znanosti, u okviru programa Zero waste boje, koji je nastao kao dio izložbe Tehničkog muzeja Nikola Tesla  Priroda - laboratorij boja.

 

Ovaj interdisciplinarni program namijenjen je svima koji vole stjecati znanja o održivom načinu života, smanjenju količina otpada i zaštiti okoliša i prirode te istovremeno uživati u kulturnom i prirodnom nasljeđu. Tijekom predavanja i radionice sudionici će otkriti koji su najpoznatiji primjeri bojenja prirodnim bojilima u kućanstvu u dubrovačkom kraju, kako učiniti i primjenjivati prirodna bojila porijeklom od broća, luka, šipka… I sve to - bez stvaranja otpada!

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da podatke o ovom programu, kao i mogućnosti sudjelovanja, preuzmu na poveznici (OVDJE).