Raspisan Javni poziv za predlaganje programa u području sporta osoba s invaliditetom

Dubrovački savez športova raspisao je Javni poziv za predlaganje odnosno prijavu sportskih programa u području sporta osoba s invaliditetom u 2022. godini. Radi se o prvom ovakvom natječaju, a provodi se kao jedna od mjera iz Strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom Grada Dubrovnika 2021. – 2025.

 

Sredstva osigurana u Proračunu Grada Dubrovnika za 2022. godinu namjenski će se rasporediti sukladno Pravilniku o mjerilima i kriterijima za vrednovanje sportskih programa i to za provedbu  sportskih programa u području sporta osoba s invaliditetom, a koji uključuju: potporu perspektivnim mladim sportašima s invaliditetom, sufinanciranje nabavke sportskih rekvizita i stručnog rada sa sportašima s invaliditetom, natjecateljski program sportaša s invaliditetom te potporu organizacije domaćih natjecanja.

 

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju sve sportske udruge sa sjedištem/prebivalištem u Gradu Dubrovniku, koje su članice Dubrovačkog saveza športova.

 

Potrebna dokumentacija s podacima o načinu i rokovima prijave te ostalim pojedinostima ovog Javnog poziva dostupna je u tekstu Poziva odnosno uz objavu istog na stranicama Grada Dubrovnika (Natječaji)  te na stranici nadležnog Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo.

 

Vrijedi istaknuti da je Grad Dubrovnik za 2022. godinu raspisao još dva Javna poziva: za sufinanciranje organizacije športskih priredbi od važnosti za Grad Dubrovnik te za sufinanciranje organizacije športsko-plesnih priredbi za djecu od značaja za Grad Dubrovnik.