Provedbeni program Grada Dubrovnika za razdoblje 2022. - 2025.

U razdoblju do 2020. godine važeći strateški akt Grada Dubrovnika bila je Strategija razvoja Grada Dubrovnika od 2018. do 2020. godine sukladno Zakonu o strateškom planiranju i upravljanju razvojem Republike Hrvatske (»Narodne novine« broj 123/17, članak 26.).

 

Provedbeni programi jedinica lokalne samouprave kratkoročni su akti strateškog planiranja koji opisuju i osiguravaju postizanje ciljeva, ako je primjenjivo, iz srednjoročnog akta strateškog planiranja i poveznicu s proračunom jedinice lokalne samouprave. Provedbeni program jedinice lokalne samouprave donosi se za vrijeme trajanja mandata izvršnog tijela jedinice lokalne samouprave i vrijedi za taj mandat.

 

Misija i vizija ove gradske uprave za mandat od 2021. do 2025. je grad ugodan za život, odgovoran prema svojim stanovnicima, grad koji se razvija održivim smjerom koristeći suvremene digitalne tehnologije u inovativnom i kreativnom gospodarstvu, efikasnoj infrastrukturi, urbanoj mobilnosti i odgovornom turizmu. Grad ponosan na svoju povijest, usmjeren sigurnoj i odgovornoj budućnosti. Dubrovnik je grad koji prihvaća svakoga i ne isključuje nikoga i grad jednakih mogućnosti. Dubrovnik je grad koji iznimno poštuje svakog gosta, ali istovremeno i grad u čijem je središtu svaki njegov stanovnik, bez obzira u kojem dijelu grada živi.

 

Proces izrade Provedbenog programa Grada Dubrovnika 2022. - 2025. godine odvio se u nekoliko faza, kako slijedi:

1. Izrada analize stanja;

2. Izrada SWOT analize;

3. Prijedlog vizije i misije;

4. Razrada strateških mjera, aktivnosti i projekata;

5. Definiranje baze projekata koji će se započeti i/ili realizirati do 2025. godine te definiranje potencijalnih projekata;

6. Izrada okvira za praćenje i izvještavanje.