JAVNO SAVJETOVANJE - Odluka o programu mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Grada Dubrovnika

Otvorena savjetovanja s javnošću

Ova Odluka donosi se u svrhu poticanja demografske obnove i urbane regeneracije Grada Dubrovnika, smanjenja iseljavanja, zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja mladih i mladih obitelji.

 

Odlukom se uređuju mjere kojima se dodjeljuju nepovratna sredstva u svrhu rješavanja stambenog pitanja kupnjom stambenog objekta ili gradnjom, dogradnjom ili nadogradnjom stambenog objekta, propisuju se korisnici mjera, visina iznosa nepovratnih financijskih sredstava, uvjeti, dokumentacija i postupak ostvarivanja prava na dodjelu nepovratnih financijskih sredstava.

 

Ovo savjetovanje ostaje otvoreno od 29. svibnja 2023. do 28. lipnja 2023. (do 24 sata), a do kada svi zainteresirani mogu dati svoje prijedloge i sugestije na tekst Odluke na e-mail adresu: uogradonacelnika@dubrovnik.hr, s naznakom ''Javno savjetovanje – Odluka o programu mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području Grada Dubrovnika''. Nakon proteka navedenog vremenskog razdoblja neće biti moguće ispunjavati Obrazac za savjetovanja i dostavljati prijedloge i komentare na ovu temu.

 

Svi prijedlozi i komentari bit će uzeti u obzir i razmotreni te će se po završetku Savjetovanja objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju, a konačna verzija Odluke proslijedit će se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.