JAVNO SAVJETOVANJE - Akcijski plan energetske učinkovitosti Grada Dubrovnika za razdoblje 2022.-2024.

Otvorena savjetovanja s javnošću

Akcijski plan energetske učinkovitosti planski je dokument kojim se utvrđuje provedba politike za poboljšanje energetske učinkovitosti na području jedinice područne (regionalne) samouprave, odnosno velikog grada za trogodišnje razdoblje.

 

Ovaj Akcijski plan izrađen je sukladno Zakonu o energetskoj učinkovitosti („Narodne novine“ broj 127/14., 116/18., 25/20., 32/21. i 41/21.) te Pravilniku o sustavu za praćenje, mjerenje i verifikaciju ušteda energije („Narodne novine“ broj 98/21. i 30/22.).

 

Sukladno zakonskim odredbama, mora biti usklađen s Nacionalnim programom i Nacionalnim akcijskim planom, a definirane mjere moraju biti u skladu sa Strategijom energetskog razvoja RH i drugim strateškim dokumentima Vlade Republike Hrvatske.

 

Akcijski plan uz suglasnost Nacionalnog koordinacijskog tijela donosi predstavničko tijelo na Gradskom vijeću.

 

Akcijskim planom daju se strateški ciljevi za racionalizaciju potrošnje i troškova za energiju i emisiju u okoliš. Rezultat je jasan popis aktivnosti koje su korelirane sa smjernicama Zakona o energetskoj učinkovitosti i ostalim trenutno važećim zakonodavnim okvirom. Svaka aktivnost ima definiran potencijal uštede, dinamiku implementacije, odgovorne strukture za provedbu, financijski okvir i izvore (su)financiranja te ostale opisne kriterije.

 

Savjetovanje ostaje otvoreno do 5. prosinca 2022. godine, a svrha  je informiranje građana i zainteresirane javnosti te poziv na dostavu prijedloga i mišljenja.

 

Svoje prijedloge vezane uz nacrt prijedloga Akcijskog plana energetske učinkovitosti Grada Dubrovnika za razdoblje 2022. – 2024. godine možete poslati ispunjavajući Obrazac za savjetovanje dostupan u online formi.  Po završetku savjetovanja, ovdje će se objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju.