Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima Grada Dubrovnika za školsku godinu 2022/23.

Grad Dubrovnik i ove godine raspisuje natječaje za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2022/2023.

 

Natječaji se raspisuju u pet kategorija: za nadarene studente, za deficitarna zanimanja, za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, za učenike i studente koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata te za studente koji su osobe s invaliditetom.

 

Ovogodišnjim se natječajima posebno želi potaknuti učenike i studente na obrazovanje u deficitarnim zanimanjima, koja su pomno utvrđena sukladno potrebama Grada Dubrovnia, gradskih društava i ustanova te ustanova od posebnog interesa za Grad u području zapošljavanja poput Opće bolnice Dubrovnik, Doma zdravlja, Centra za socijalnu skrb te područnih službi Zavoda za zapošljavanje i Gospodarske komore. Stoga se ovogodišnjim natječajem za deficitarna zanimanja raspisuje ukupno 27 stipendija, 9 učeničkih i 18 studentskih.

 

Kao i nekoliko prethodnih godina, zbog krize izazvane pandemijom poseban se naglasak dao na zanimanja u zdravstvu poput dokrora medicine, doktora dentalne medicine te medicinskih sestara i tehničara. Također se vodilo računa o potrebama gradskih školskih ustanova za profesorska zanimanja u oblastima matematike, fizike, kemije i informatike te potrebama predškolskih ustanova za zanimanja odgojitelja, edukacijskog rehabilitatora i logopeda.

 

Ovogodišnjim natječajem u kategoriji obitelji slabijeg imovinskog stanja povećani su iznosi imovinskog cenzusa, koji iznose: 3.500 kuna za samca, 5.000 kuna za dvočlanu obitelj, 6.500 kuna ta tročlanu obitelj, 8.500 kuna za četveročlanu obitelj te za svakog daljnjeg člana obitelji iznos se povećava za 1.500 kuna.

 

Prijave na natječaje zaprimaju se do zaključno 7. studenog 2022.

 

Natječaji sa svim detaljima, uvjetima i kriterijima te informacijama o načinu prijave s potrebnim obrascima dostupni su ispod ove objave.