Završen značajan dio radova u Vukovarskoj

Kvaliteta života

Nakon dva i pol mjeseca završene su prva i druga podfaza radova izgradnje II. faze oborinske odvodnje Vukovarske ulice i sanacije dijela sustava javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda, a odvijanje prometa od subote vraćeno je u redovan režim.

 

U sklopu ove važne investicije u komunalnu infrastrukturu, osim izgradnje sustava oborinske odvodnje, a u suradnji s Vodovodom izvršena je i izmjena postojeće odvodnje otpadnih voda, saniran je dio vodoopskrbne mreže te je izrađen i spoj na oborinsku odvodnju Šipčinske ulice, što je dijelom također utjecalo na dinamiku izvođenja radova.

 

Nakon blagdana radovi će se nastaviti na dionici od ulaza u centar Mercante do benzinske pumpe INA-e, a izgled jedne od centralnih gradskih prometnica upotpunit će  i uređenje nogostupa, što će se također izvesti.  

 

„Doista razumijem negodovanje građana zbog radova koji su se oduljili, međutim treba istaknuti da na ovoj dionici godinama nije bilo radova, a uz nužnost izgradnje sustava oborinske odvodnje investicija je bila prijeko potrebna i zbog dotrajalosti postojeće infrastrukture koja nije održavana, a koju smo sanirali, odnosno zamijenili“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

Podsjetimo, realizacijom ovog projekta riješit će se veliki problem ovog dijela grada s poplavljivanjima javnih i prometnih površina uslijed izraženih oborina, a s tim u vezi i zastojima u prometu, oštećenjima prometnica i objekata te povremenim izlijevanjima otpadnih voda kod prekoračenja protočnosti.

 

lijevo
desno