Uklonjene antena i bazna stanica sa zgrade u Donjem Čelu

Radnje Grada Dubrovnika usmjerene prema uklanjanju antenskog sustava sa zgrade u samom središtu Donjeg Čela na otoku Koločepu urodile su plodom.

 

Naime, postupajući prema Rješenju Upravnog odjela za  komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, Odsjeka za komunalno redarstvo, Hrvatski Telekom d.d. je uklonio komunikacijsku antenu i bazu stanicu sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte.

 

Hrvatski Telekom je, po nalogu Grada Dubrovnika, još u mjesecu ožujku 2020. godine obustavio odašiljanje mobilnog signala, a sustav koji od tada nije bio u funkciji sada je i konačno uklonjen.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik pokrenuo je i pravne postupke za uklanjanje bespravno postavljenih telekomunikacijskih antena i baznih stanica, među kojima su i sustavi na zgradi HEP-a u naselju Šipčine.

 

Naime, novom Odlukom o komunalnom redu propisano je da se bazne stanice i telekomunikacijske antene smiju postavljati samo uz odobrenje gradskog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, odnosno Konzervatorskog odjela u Dubrovniku ako se postavljaju u povijesnoj jezgri.

 

 

Foto (lijeva): Dubrovački vjesnik