U tijeku radovi na objektu buduće dvorane za borilačke sportove

U Gospinom polju napreduju radovi na uređenju i adaptaciji nekadašnje Stanice za tehnički prijem vozila u sportsku dvoranu za borilačke sportove, a radove je danas obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima izrazivši  zadovoljstvo dinamikom radova mjesec dana nakon početka izvođenja.

 

U prizemlju sedam metara visoke građevine površine 634 metara kvadratnih smjestit će se prostori za treninge, teretana te svlačionice i sanitarije, dok će se na gornjem katu objekta nalaziti uredi za sportske klubove koji do sada nisu imali svoje klupske prostorije.

 

Radove adaptacije i cjelokupnog uređenja sportske dvorane izvodi tvrtka Capitalis d.o.o Cavtat, a planirani rok izvođenja radova uređenja je tri mjeseca.

 

Adaptacija bivše Stanice za tehnički prijem vozila u sportsku dvoranu za borilačke sportove posljednje je u nizu ulaganja ove gradske uprave u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu, a među njima se ističu rekonstrukcija ex-hotela Stadion, nogometni teren s umjetnom travom i kontejnerskim sklopom, judo dvorana u Mokošici i hangar za jedriličare u Orsanu.

 

U Gospinom polju Grad planira izgradnju i nove multifunkcionalne sportske dvorane koja bi bila spremna za Svjetsko prvenstvo u rukometu 2025. godine, dok se postojeća sportska dvorana priprema za energetsku obnovu.

lijevo
desno