U tijeku radovi na izgradnji dječjeg i sportskog igrališta Šumet

U tijeku su radovi na izgradnji i uređenju dječjeg i sportskog igrališta Šumet na površini od ukupno 540 metara kvadratnih. Na gradilištu se trenutno izvodi strojni iskop, izvedba armiranobetonskih temelja, potpornih zidova, temelja stupova javne rasvjete  i tribina igrališta.

 

Sportsko igralište za basket i mali nogomet dužine je 15,5 i širine devet metara, a predviđena je i izgradnja dva reda tribina za gledatelje. Dječje igralište predviđeno je za djecu od dvije do dvanaest godina, a opremit će se toboganom, ljuljačkom i vrtuljkom.

 

Igrališta će imati zasebne ulaze, ogradit će se zaštitnom ogradom te opremiti s tri LED reflektora snage 95 W na dva rasvjetna stupa kao i svom potrebnom urbanom opremom poput adekvatnih završnih obloga, riječnog šljunka i asfaltbetona, klupa, koševa za smeće, zaštitnih ograda te slavine za vodu. Za najmlađe korisnike osigurat će se primjeren i siguran prolaz do pojedinih zona igrališta.

 

Na inicijativu stanovnika, usuglašeno je kako će se sportski teren u iznimnim slučajevima, poput održavanja ispraćaja i sl., privremeno koristiti kao površina za parkiranje vozila.

 

Sukladno ugovornoj obavezi, izvođač radova, tvrtka Tehnogradnja, radove je dužna okončati do kraja studenog. Ugovorena vrijednost ove investicije iznosi 123.926,93 eura s PDV-om.