Trideset fantastičnih radova na priredbi Foruma mladih "O čemu sve pišemo"

Forum mladih Grada Dubrovnika za školsku godinu 2022/23. započeo je radionicom i završnom priredbom pod nazivom "O čemu sve pišemo", koja se održala 26. listopada u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Dubrovnik.

 

Zbog brojnosti i opsega radova, priredba je bila podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu su se predstavili učenici dubrovačkih osnovnih škola, a u drugom dijelu srednjoškolci. Mladi umjetnici oduševili su sve nazočne izborom tema, maštovitošću, zrelošću i kvalitetom radova. 

 

Ovu forumsku priredbu pripremila je i vodila djelatnica Dubrovačkih knižnica Dubrovnik Marjana Leventić, koja će prirediti i zbornik radova "O čemu sve pišemo".

 

Forum mladih Grada Dubrovnika već cijelo desetljeće osmišljava i organizira Upravni odjel za obrazovanje, šport socijalnu skrb i civilno društvo na zadovoljstvo mladih dubrovačkih umjetnika, koji su na najbolji mogući način iskoristili šansu koju im je ponudio njihov Grad, kako bi iskazali svoje umjeteonstvo u pjesmi, plesu, literaturi, likovnoj i tehničkoj kulturi i svim drugim vidovima stvaralaštva. Upravo te vrijednosti Foruma mladih u svom je obraćanju istaknuo pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, ujedno zahvalivši učenicima i mentorima na trudu i sudjelovanju te ih pozvavši da i dalje sudjeluju u forumskim radionicama i priredbama.

 

Sljedeća priredba Foruma mladih bit će izložba "Rukama složeno" koja će se postaviti u Centru za mlade od 23. do 30 studenog. 

 

lijevo
desno