Teo Grbić u Gradskom vijeću zamijenio Blaža Peza

Na 12. sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika prisegnuo je Teo Grbić koji zamjenjuje dosadašnjeg gradskog vijećnika Blaža Peza, inače ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik.

 

Teo Grbić, ovogodišnji festanjul iz redova pomoraca, bio je dugogodišnji kapetan duge plovidbe. Kroz svoj radni vijek kapetan Grbić radio je kao zapovjednik hidroglisera, te je bio prvi zapovjednik broda Princess of Dubrovnik. Kao pomorski časnik plovio je na raznim stranim kompanijama. Zadnjih 18 godina plovio je na putničkoj kompaniji Norwegian Cruise gdje je od 2013. godine obnašao poziciju zapovjednika broda.

 

Teo Grbić, sudionik je Domovinskog rata, od 1. listipada 1991. bio je u kriznom stožeru Atlasa, a, u siječnju 1992. priključio se Hrvatskoj ratnoj mornarici te je nosilac Spomenice Domovinskog rata. 

 

Dosadašnji vijećnik, Blaž Pezo podnio je zahtjeve za mirovanje mandata u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave zbog izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa kojima ravnatelji lučkih uprava, zbog nespojivosti dužnosti, ne mogu sudjelovati u radu predstavničkih tijela ni biti članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća javnih ustanova i trgovačkih društava. 

lijevo
desno