Šetnica Nika i Meda Pucića poprima završni izgled

Na Šetnici Nika i Meda Pucića u tijeku su završni radovi sveobuhvatnog uređenja, a koji uz ugradnju javne rasvjete uključuju postavljanje kamene obloge i zaštitne ograde, čime će omiljena gradska šetnica dobiti posve novi i reprezentativan izgled.

 

Šetnica je na najužem dijelu proširena te je sada širine 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

 

-„Uređenje šetnice započelo je još davne 2013. godine dakle, prije 7 godina, a u travnju iste godine radovi su stali sve do dolaska ove gradske uprave. Uhvatili smo se u koštac i s ovim projektom, preuzeli smo odgovornost i napravili ono što se od nas očekuje“, rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

Podsjetimo, cjelovitim uređenjem šetnice Nika i Meda Pucića obuhvaćena je sanacija južnog podzida, uređenje partera, postavljanje novih tijela javne rasvjete, uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima, te uklanjanje stare i postavljanje nove, karakteristične i tipizirane urbane opreme.

 

U suradnji s Vodovodom Dubrovnik i Elektrojugom provedena je ugradnja nedostajuće vodovodne mreže i svih potrebnih elektroinstalacija pod zemlju, uključujući i instalacije za novu javnu rasvjetu.

 

lijevo
desno