Raspisana javna nabava za radove na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića

U prostoru Studentskog centra u DOC-u uredit će se površina od oko 230 metara četvornih gdje će se osigurati uvjeti za smještaj tri vrtićke odgojno obrazovne skupine ukupnog kapaciteta 39 djece, što je sukladno državnom pedagoškom standardu.

 

Grad Dubrovnik pokrenuo je 20. srpnja postupak javne nabave za izvođenje građevinsko instalaterskih radova na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića. Procijenjena vrijednost radova je 130.000 eura bez PDV-a, dok je krajnji rok za dostavu ponuda 9. kolovoza 2023. godine do 10:00 sati.

 

Adaptacija prostora radi se u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu, a pri tome se zadržavaju svi postojeći vanjski otvori. Radovi obuhvaćaju građevinsko obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, novu elektroinstalaciju, hidrantsku mrežu te sustav vatrodojave.

 

Podsjetimo, Grad Dubrovnik kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima te bi za nadolazeću pedagošku godinu, osim navedenog, trebao biti spreman i vrtićki prostor u dijelu prizemlja Gospodarskog centra u Solitudu površine 690 metara četvornih koji će se prenamijenit za potrebe pet jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 58 djece.

 

Osim toga, Grad Dubrovnik i Dubrovačka biskupija (Svetišta Blažene Gospe od Milosrđa) sklopili su ugovor kojim se prostor Biskupskog dvora i okolnog dvorišta u Gospinom polju namjenjuje za prostore dječjeg vrtića i jaslica, na razdoblje od 12 godina. Raspoloživi kapaciteti dostatni su za smještaj šest vrtićkih i jedne jasličke grupe, ukupno 122 djece. Nakon potrebne prilagodbe i prenamjene prostora, za koju je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu, ovaj objekt bi mogao početi s radom za godinu i pol.