Radi se glavni projekt za novu multifunkcionalnu dvoranu u Gospinom polju

Nova sportska multifunkcionalna dvorana u Gospinom polju bit će završena do zadanih rokova, odnosno spremna za Svjetsko rukometno prvenstvo 2025., a njezinom izgradnjom ujedno ćemo riješiti problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare dubrovački gradonačelnik Mato Franković, u prigodi potpisivanja ugovora s odabranim izvođačem za izradu projektne dokumentacije buduće dvorane.

 

Predmet ugovora je izrada glavnog i izvedbenog projekta s troškovnikom dvorane u Gospinom polju na temelju Idejnog rješenja. Slijedi ishođenje građevinske dozvole i osiguravanje potrebnih financijskih sredstava.

 

''Već smo započeli razgovore po pitanju financija za samu gradnju, gdje računamo dijelom i na EU fondove te druge izvore jer postoji cijeli niz mogućnosti i gledamo što je od toga najrealnije'', kazao je gradonačelnik Franković.

 

Izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi, koji će omogućiti da u budućnosti budemo domaćin brojnim svjetskim natjecanjima u dvoranskim sportovima. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

 

Prema prihvaćenom idejnom rješenju, objekt će na tri etaže imati dvije dvorane, veću - koja zadovoljava rukometne standarde i manju - za zagrijavanje. Veća dvorana ujedno će se moći podijeliti na šest dijelova.  Kapacitet gledališta bit će oko 4.000 sjedala, dok će u podzemnoj garaži biti smješteno 400 parkirališnih mjesta za osobne automobile.

 

Ugovor za izradu glavnog i izvedbenog projekta multifunkcionalne dvorane Gospino polje, vrijedan 3.681.250,00 kuna s PDV-om, danas su potpisali u ime Grada Dubrovnika gradonačelnik Mato Franković te u ime tvrtke KAP4 d.o.o. iz Zagreba, koja je posao dobila na javnom natječaju, direktor Nikola Miletić.

 

Rok za izvedbu prve faze - izradu glavnog projekta s pripadajućim troškovnicima dostatnim za provođenje postupka javne nabave usluga, je 60 dana od dana potpisa Ugovora, dok je rok za drugu fazu - izradu izvedbenog projekta, također 60 dana, od dana usvajanja glavnog projekta od strane naručitelja.

lijevo
desno