Predana građevinska dozvola za dogradnju škole u Mokošici

Nakon što je na Montovjerni izgrađena prva nova škola u Dubrovniku nakon 35 godina te raspisana javna nabava za izvođenje radova rekonstrukcije i adaptacije nove zgrade Osnovne škole Marina Getaldića u povijesnoj jezgri u Ulici Ilije Sarake, iduća na redu je škola u Mokošici. Predan je glavni projekt za ishođenje građevinske dozvole za njezinu dogradnju, koju čini potpuno nova zgrada istočno od postojeće, na mjestu sadašnjeg vanjskog igrališta.

 

Sastojat će se od ukupno 16 učionica te po jednim zajedničkim kabinetom na svake dvije učionice. Nova školska zgrada bit će opremljena iuredima, polivalentnom prostorijom, potrebnim sanitarijama i tehničkim prostorima te vanjskim ograđenim igralištem dimenzija 26 x 14 metara. Također, izgradit će se topla veza između planirane dogradnje i postojeće škole.

 

Nadogradnjom OŠ Mokošica ostvarit će se preduvjeti za organizaciju jednosmjenske nastave u svim školama na području Grada Dubrovnika, a realizacijom ceste Tamarić, za koju je Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu, riješit će se dugogodišnji problem loše cestovne komunikacije s kojim se suočavaju roditelji koji dovode djecu u vrtić i školu, ali i svi stanovnici ovog dijela Mokošice.

 

Grad Dubrovnik dobio je nedavno i građevinsku dozvolu za rekonstrukciju - dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici, a planiranim zahvatom vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno njih 15, s pratećim prostorima.

lijevo
desno