POTPISAN UGOVOR Kreću radovi na izgradnji sportskog i dječjeg igrališta Šumet

Grad Dubrovnik uskoro kreće s izvođenjem radova na dječjem i sportskom igralištu Šumet. Ugovor o izvođenju radova potpisali su gradonačelnik Mato Franković te, u ime izvođača radova, direktor tvrtke Tehnogradnja d.o.o. Mario Zorić.

 

Na sportskom igralištu dužine 15,5 metara i širine devet metara, na završnoj oblozi asfaltbetonu iscrtat će se crte za igralište za basket te mali nogomet. Ugradit će se koš za basket te postaviti dva gola za mali nogomet, a predviđena je i izgradnja dva reda tribina za gledatelje. Uz sportski teren projektni zadatak obuhvatio je i gradnju igrališta za djecu od 2 do 12 godina s toboganom, ljuljačkom i vrtuljkom.

 

Igrališta će imati zasebne ulaze, a ogradit će se zaštitnom ogradom te opremiti s tri LED reflektora snage 95 W na dva rasvjetna stupa koji će se povezati na postojeću javnu mrežu. Zahvatom na površini od ukupno 540 metara kvadratnih, igrališta će se opremiti svom potrebnom urbanom opremom poput adekvatnih završnih obloga, riječnog šljunka i asfaltbetona, klupa, koševa za smeće, zaštitnih ograda te slavine za vodu.

 

Za najmlađe korisnike osigurat će se primjeren i siguran prolaz do pojedinih zona igrališta, a glavni prilaz biti će uređen betonskim opločnicima. Na inicijativu stanovnika, usuglašeno je kako će se sportski teren u iznimnim slučajevima, poput održavanja ispraćaja i sl., privremeno koristiti kao površina za parkiranje vozila.

 

Ugovor za izvođenje radova vrijedan je 99.141,54 eura bez PDV-a, odnosno 123.926,93 eura s PDV-om, a planirani rok završetka izvođenja radova je 90 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

 

lijevo
desno