POTPISAN UGOVOR Rušenje ostataka doma ispod Opće bolnice počinje idući tjedan

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je danas ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik. S obzirom da će se na istoj parceli graditi novi, suvremeni dom za starije osobe postojeću oronulu i nikad dovršenu građevinu potrebno je ukloniti kako bi se moglo pristupiti novogradnji budućeg doma.

 

Predviđeni početak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta je idući tjedan, a rok završetka 44 dana od dana uvođenja u posao.

 

Riječ je o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina, u zapuštenom i derutnom stanju koje ne predstavlja bazu za nastavak gradnje. Novi dom za starije i nemoćne, za kojeg je ishođena i građevinska dozvola, gradit će se po svim suvremenim standardima. Bit će kapaciteta za oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju, a realizacijom ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi, dubrovačkim će umirovljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao.

 

Projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne s cjelokupnom potrebnom dokumentacijom prijavljen je na sufinanciranje u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta, vrijedan 157.651,00 eura bez PDV-a, odnosno 197.063,75 eura s PDV-om, potpisan je s izvođačem Inženjering georad d.o.o. iz Makarske, koje zastupa direktorica Marina Selak, uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paule Pikunić.

lijevo
desno