Potpisan ugovor o izgradnji druge etape Groblja Dubac

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza danas je u zgradi Općine Župa dubrovačka potpisao ugovor s izvođačem radova tvrtkom Trag i stručnim nadzorom, tvrtkom Trames za drugu etapu izgradnje groblja Dubac koja uključuje gradnju 1686 grobnica. Potpisivanju su nazočili i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paula Pikunić Vugdelija te načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

 

Gradonačelnik Franković osvrnuo se na proteklih desetak godina u kojima su dva najveća komunalna problema za građane Grada Dubrovnika bili nedostatak pročistača za vodu i grobnih mjesta. Nakon izgradnje pročistača, izrazio je zadovoljstvo ulaskom projekta Groblja Dubac u završnu fazu i skorim početkom radova na korist stanovnika Grada Dubrovnika i Župe dubrovačke.

 

Rok za završetak gradnje grobnica je 18 mjeseci, a za desetak dana očekuje se početak gradnje. Rečeno je kako su javne nabave za izvođača i nadzor trajale skoro tri mjeseca te nije bilo žalbi.


- Druga etapa obuhvaća izgradnju 1686 grobnih mjesta s popratnim objektima, ali ne uključuje izgradnju glavne poslovne zgrade i kapelice. Nadam se da ćemo u narednih 18 mjeseci dobro i uspješno surađivati, da ćemo projekt uspješno privesti kraju i da neće biti nekih problema iako nas čeka izazovnih 18 mjeseci po pitanju rokova i po pitanju nestabilnog tržišta, cijena materijala i svega što nas zadnjih mjeseci tišti. – istaknuo je direktor Đuro Lonza.

 

Izvijestio je i o postupcima dodjele grobnih mjesta koji su prethodili raspisivanju javne nabave.

 

- Dosad smo donijeli 1486 rješenja, koje se odnose na ukupno 1280 grobnih mjesta. Ukupno zaduženje prema našim sugrađanima je bilo 67 milijuna i 400 tisuća kuna, a naplatili smo 64 milijuna i 550 tisuća  kuna, što je dobar postotak naplate i što nam je omogućilo kretanje u izgradnju druge etape – rekao je Lonza.

 

Općina Župa dubrovačka i Grad Dubrovnik dosada su u projekt uložili 94 milijuna kuna, što obuhvaća nepuna 23 milijuna kuna za kupnju zemljišta, 54,5 milijuna kuna dosadašnje izgradnje, projektne dokumentacije, detaljnih planova te materijalnih troškova.

lijevo
desno