Posljednji korak pred realizaciju: Završena e-konferencija u postupku izdavanja građevinske dozvole za Azil

Završena je e-konferencija u redovnom postupku izdavanja građevinske dozvole za azil za životinje tijekom koje nije bilo primjedbi pozvanih javnopravnih tijela, čime je i ovaj korak uspješno završen. Nakon proteka zakonskog roka u kojem se saslušavaju stranke u postupku, izdat će se građevinska dozvola čime će biti ispunjen i posljednji preduvjet za izgradnju azila za životinje.

 

Za realizaciju projekta gradskog azila za životinje prethodno je usvajanjem Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika uvrštena nova lokacija budućeg gradskog azila čime se otklonila temeljna administrativna barijera. Završenom izradom projektne dokumentacije, koja je u potpunosti izrađena prema referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja, projekt je poboljšan u smislu energetske učinkovitosti i održivosti. Naime, implementacijom fotonaponskih elektrana azil će svoje potrebe za električnom energijom ostvarivati putem solarne energije, a što će značajno doprinijeti prilikom prijave projekta za financiranje europskim sredstvima.

 

Kompleks budućeg gradskog azila smješten je na predjelu Grabovice, na površini obuhvata od 12.000 metara kvadratnih i bit će jedan od najvećih objekata ovakve vrste u Europi kojim upravlja jedinica lokalne samouprave. Raspolagat će maksimalnim smještajnim kapacitetom za 352 životinje u ukupno 12 paviljona. Sastojat će se od središnje građevine s prostorima za osoblje, posjetitelje i zaposlenike, veterinarskom službom i ostalim servisnim prostorima te od zone paviljona s pripadajućim otvorenim prostorima za smještaj i rekreaciju životinja.

lijevo
desno