Pokrenuti radovi u Ulici kardinala Stepinca

Izvođenjem pripremnih radova započela je investicija izgradnje kolektora oborinske odvodnje, rekonstrukcije javne rasvjete i održavanja vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici kardinala Stepinca, a radove sukladno provedenom javnom natječaju, izvodi tvrtka Strabag. Zajednički projekt Grada i Vodovoda vrijedan je 6,2 milijuna kuna bez PDV-a, a njegovom realizacijom napokon će se riješiti problem oborinske odvodnje ovog dijela Lapada.

 

Novi sustav će se spojiti na postojeći oborinski kolektor koji od Pošte Lapad prolazi kroz šetnicu Lapad. Osim ugradnje cjevovoda, projekt će obuhvatiti i rekonstrukciju dionice ceste na način da će se urediti površinski asfaltni sloj koji je sada u lošem stanju, izgraditi nogostupi na dijelovima ceste gdje to bude moguće i rekonstruirati javna rasvjeta. Projekt spada u kategoriju zahtjevnijih, kao i u veljači ove godine završena Vukovarska ulica.

 

Podsjetimo, zbog izvođenja radova primjenjuje se privremena prometna regulacija, a promet će se zatvarati u tri faze. U I. fazi zatvoren je dio ulice u duljini 280 metara s početkom cca 80 metara zapadno od spoja s Ulicom Petra Svačića pa do izlaza s parkirališta (garaže) Hotela Kompas. Sav promet od spoja s Ulicom Iva Dulčića prema Pošti Lapad odvija se kao i do sada uobičajenim dvosmjernim režimom prometovanja u duljini od 500 metara, odnosno do početka gradilišta. Od zapadnog ruba gradilišta promet je zabranjen za sva vozila osim vozila gradilišta i hitne službe. Dozvolit će se prolazak samo za vozila stanara Ulice Petra Svačića preko zapadnog dijela gradilišta kako bi mogli pristupiti svojim stambenim objektima. Od parkirališta Hotela Kompas do spoja s Ulicom kralja Tomislava uspostavljen je dvosmjerni režim prometovanja.

 

Prema najavama gradonačelnika Mata Frankovića nakon ove ulice sustavno će se rješavati oborinska odvodnja Gruža i Montovjerne.

lijevo
desno