Pokrenuta javna nabava za ugradnju dizala u zgradi gradske uprave

Grad Dubrovnik pokrenuo je 28. veljače postupak javne nabave za izvođenje radova na ugradnji osobnog dizala u zgradi Grada Dubrovnika, na adresi Pred dvorom 1. Procijenjena vrijednost nabave je 2.240.000,00 kuna bez PDV-a. 

Ugradnjom dizala olakšat će se pristup javnim prostorima Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije svim građanima, posebice osobama s invaliditetom. Dizalo je projektirano kao panoramsko s kabinom nosivosti do 900 kg, do 12 osoba. Konstrukcija je čelična sa sigurnosnim staklom, opremljeno led rasvjetom i  ventilacijom. Konstrukcija će se ugraditi u stubišnom prostoru između krakova i podesta stubišta.

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda je 22. ožujka do 10 sati, a predviđeno trajanje radova je 90 dana.

Zgrada u kojoj će se ugraditi dizalo je zaštićena Rješenjem o registraciji povijesne cjeline grada Dubrovnika, upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. Zbog toga je ovaj zahvat u prostoru pomno projektiran na način da minimalno utječe na postojeće stanje te da izvođenje radova ne utječe na normalno funkcioniranje građevine. Projekt je odobrio Konzervatorski odjel u Dubrovniku.