Počeli radovi na uređenju parka za pse u Mokošici

Radovi na prvom gradskom parku za pse s igralištem smještenom u Novoj Mokošici započeli su krajem  kolovoza, a trajat će sveukupno dva mjeseca.

 

Odabrana lokacija ukupne je površine oko 2270 metara, prostire se na dijelu č.zem. 1021/1 k.o. te u naravi zauzima ozelenjenu uzvisinu s uskom zaravni na ulazu u naselje između "magistrale“ i Vinogradarske ulice. Radove izvodi obrt za pripremne radove na gradilištu „Urljević iskopi“, a investicija je ukupno vrijedna 270.829,00 bez PDV-a.

 

Igralište za pse koncipirano je kao ograđena parkovna površina koja osim osnovnih elemenata parka (staze, vegetacija, parkovna oprema) sadrži i  sprave za pse. Budući da park omogućuje vlasnicima da svoje pse puste s uzice kako bi se mogli slobodno kretati unutar za to predviđenog i ograđenog prostora, a izvest će se posebno ograđene zone za male i za velike pse. Iste su elipsoidnog oblika sa šljunčanim stazama. Između staza stvaraju se zelene zone za boravak i igru. Previđen je i priključak na vodu s mjestom za točenje na uzlazu u park. Na ulazu će se smjestiti i ograđeni pred prostor u kojemu se pas pušta s lanca prije ulaska u park. Bit će osiguran hlad, pitka voda i kante za pseći otpad. 

 

Sprave za pse bit će smještene u ravnoj zoni parka, a ograda je oblikovana tako da slijedi zaobljenu geometriju terena. U južnoj, strmoj, zoni gdje su staze formirane do ruba ograde teren će se osigurati potpornim zidovima izvedenim od kamena kao suhozid prosječne visine do 70 cm. Pješački pristup omogućit će se s istoka Vinogradarskom ulicom, odnosno sa sjeveroistoka Ulicom Bartola Kašića.

 

 

 

 

 

lijevo
desno