Otvorene novouređene prostorije Gradskog kotara Montovjerna

Na adresi Liechtensteinov put 11, građanima je od danas dostupan novouređeni prostor Gradskog kotara Montovjerna. Nove prostore obišao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković, naglasivši pritom važnost gradskih kotareva koji su prvi kontakt sugrađanima s gradskom upravom.

 

''Pred nama je 2020. godina u kojoj će se aktivno raditi na projektu participativnog budžetiranja, za kojeg su osigurana dostatna sredstva u idućoj godine. Očekuju nas zborovi građana gdje će građani odlučivati i glasati o svojim projektima, koji će postati dio proračuna za 2021. godinu. Zato su nam jako biti gradski kotari i mjesni odbori, koji će imati veliku ulogu u ovom procesu, te ovdje zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku na aktivnom vođenju kotara i čestitam novom predsjedniku GK Montovjerna'', rekao je gradonačelnik Franković. Zahvalio se i koalicijskom partneru Željku Ragužu, predsjedniku DUSTRA-e, na odličnoj suradnju i u ovom gradskom kotaru, koji je jedno od najvećih gradskih gradilišta s brojim velikim projektima u realizaciji.

 

Željko Raguž također je čestitao obojici predsjednika te pohvalio suradnju i odrađen posao na terenu. Naime, nakon kotarskih izbora, za GK Montovjerna dogovoreno je podijeljeno predsjedništvo na način da je prve dvije godine odradio Nikša Đerek iz DUSTRA-e, a druge dvije na mjestu predsjednika odradit će Ariel Žitković, s liste HDZ-a.

 

''Tražili smo nove prostore i dobili smo ih. Prostor nam je jako bitan posebno zbog participativnog budžetiranje kao središte iz kojeg će se raditi, gdje će građani moći doći na radionice i gdje ćemo imati glasovanje za projekte'', kazao je Nikša Đerek.

 

''Sada ćemo imati bolje radne uvjete i bit će lakše građanima koji će nas ovdje moći posjetiti te ih pozivam da dođu, da iznesu svoje probleme kako bismo ih što prije počeli rješavati'', poručio je novi predsjednik GK Montovjerna Ariel Žitković.

 

U obnovu i adaptaciju prostora Grad Dubrovnik je uložio 120.000 kuna. Riječ je o prostoru u vlasništvu Grada Dubrovnika, koji je bio u dosta lošem stanju, najviše zbog posljedica vlage te su izvedeni radovi obnove podova, zidova, fasade, izolacije, elektro i vodnih instalacija te postavljena nova vrata.

lijevo
desno