Otvorena nova judo dvorana u Mokošici

Sport

Nova judo dvorana u Mokošici, na adresi Ulica Marina Kneževića 58, danas je otvorila vrata svojim korisnicima nakon funkcionalne adaptacije. Judaši sada imaju adekvatne uvjete rada, a polivalentan prostor bit će na raspolaganju i drugim rekreativcima s ovog područja. Radove je izvela tvrtka Texo Molior d.o.o., a investicija je vrijedna ukupno 3.4 milijuna kuna s PDV-om.

 

Dvoranu je svečano otvorio gradonačelnik Mato Franković, istaknuvši kako je ova gradska uprava stavila naglasak na desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu. Podsjetio je na nedavno otvaranje hangara za male jedriličare u Orsanu te uz izgradnju nogometnog terena s umjetnom travom u Gospinom polju.

 

-  Što se tiče Mokošice, puno toga se ima za riješiti. Ne postoji naselje da ima ovoliko stanovnika, a da nema javnih sadržaja.  Nakon toliko vremena otvorili smo jedna kvalitetan prostor koji ima javni sadržaj, ali čeka nas još projekata koji će se nadam se realizirati u Mokošici. - rekao je Franković te se zahvalio Gradskom kotaru Mokošica i pohvalio rad Judo kluba Mokošica.

 

Judo trener Boris Čikato zahvalio se gradonačelniku Frankoviću i gradskoj upravi, rekavši kako je Judo klub Mokošica tradicija u ovom prigradskom naselju od 2004., a obnovom dvorane stotinjak članova dobit će adekvatne uvjete za razvoj.

 

Poslovni prostor u suterenu stambeno poslovne zgrade „S“ u Mokošici površine 370 kvadratnih metara i prije se koristio za potrebe Judo kluba Mokošica, no materijali i instalacije bili su dotrajali. Postojeća dvorana zadržana je u istim gabaritima, ali joj je priključen prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio podijeljen je u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere.

 

Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenjen je u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije. Prostorija za kino projektor prenamijenjena je u smještajni prostor za gostujuće trenere. U sklopu radova uređen je i trijem na južnom pročelju te saniran i dio fasade, podna obloga, obloga stepeništa i terasa.

 

Uređenje judo dvorane jedna je od brojnih investicija u sport koje je Grad pokrenuo gotovo istovremeno, a sve su definirane Strategijom razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku od 2018. do 2028. godine. 

 

lijevo
desno