Organizacijski odbor Dubrovačkog karnevala ocijenio program jubilarnog karnevala uspješnim

Organizacijski odbor Dubrovačkog karnevala, pod predsjedanjem zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić, održao je 28. ožujka sjednicu na kojoj je prihvaćeno izvješće o realizaciji jubilarnog dvadesetog Dubrovačkog karnevala i  preliminarni program Dubrovačkog karnevala 2020.

Zajednička je ocjena članova odbora da su ovogodišnje karnevalske svečanosti u svakom pogledu nadmašile dosadašnja karnevalska izdanja, kako po brojnosti događanja i sudionika, tako i po bogatstvu te kvaliteti programa. Dubrovački karnevo 2019. trajao je 12 dana, a u 18 različitih karnevalskih događanja sudjelovalo je pet tisuća malih i velikih maškara. 

Uspješnim su ocijenjeni i novi programski sadržaji poput Valcera pod maskama, scenarija otvaranja Karnevala, Dječjih maškarata u Mokošici te Maškaranog kompeticijuna u spravljanju šporkijeh makarula. Stoga su se i u preliminarni program Dubrovačkog karnavala 2020. uvrstili novi sadržaji: Maškarani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i revija kostima Krojačkog obrta Prinčipesa. Najvažnija novost bit će organizacija nastupa gostujućih karnevalskih skupina iz hrvatskih i inozemnih gradova u suradnji sa Župskim karnevalom, s kojim je dogovoren zajednički nastup u sljedećim godinama.

Grad Dubrovnik prihvatio je poziv Grada Rijeke i Turističke zajednice Grada Rijeke da u međunarodnoj karnevalskoj povorci 37. Riječkog karnevala, u sklopu projekta Rijeka - Europska prijestolnica kulture 2020., sudjeluje i jedna karnevalska skupina iz Dubrovnika.