Orašac sljedeće godine dobiva sportsku dvoranu

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu uskoro će dobiti novu školsku sportsku dvoranu. Po ishođenju svih potrebnih dozvola, očekivani rok za početak gradnje je krajem 2020., a upravo se kreće s izradom glavnog projekta. 

 

Dvorana će se graditi na poziciji vanjskog igrališta, prema idejnom projektu tvrtke Inter-Comp iz Zagreba, a uz objekt će se osigurati i potreban broj parkirališnih mjesta. Ukopat će se u teren, što će omogućiti i lakši pristup osobama smanjene pokretljivosti i smanjiti pregrijavanje dvorane. Novi će prostor uz glavnu imati i malu dvoranu, ambulantu, kabinete te popratne sanitarne prostorije i svlačionice. Učenici će do dvorane dolaziti toplom vezom, dok će za vanjske posjetitelje te za gledatelje biti napravljeni posebni pristupi. Novonastali hodnik iz škole prema dvorani prolazit će kroz sadašnju zbornicu, kao najmanje invazivno rješenje te se neće dirati učionice, što će omogućiti normalan tijek nastave i za vrijeme izvođenja radova.

 

Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, jer trenutno nastavu tjelesne i zdravstvene kulture izvode u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole ili, kad to vrijeme dopušta, na vanjskim igralištima za košarku i nogomet. Realizacijom ovog projekta, omogućit će se i prenamjena polivalentne dvorane u potkrovlju u učionice, što će u konačnici povećati kapacitete škole. Zahvaljujući tome, a s obzirom na sve veći broj učenika u ovoj osnovnoj školi, u budućnosti će biti dovoljno mjesta za zadržavanje jednosmjenske nastave za sve razrede. Osim za potrebe škole, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, čija su djeca za bilo kakve sportske aktivnosti morala ići u grad.

lijevo
desno