Održan radni sastanak s predsjednikom uprave Hrvatskih cesta

Kvaliteta života

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i suradnici održali su danas radni sastanak s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem u gradskoj vijećnici.

 

Nastavno na kontinuiranu suradnju Grada Dubrovnika i Hrvatskih cesta kroz proteklih šest godina, na sastanku se razgovaralo o nastavku realizacije projekata značajnih za Grad i građane te su dogovoreni daljnji koraci u pripremi tehničke i projektne dokumentacije.

 

Kao prioritetne investicije koje će se realizirati u nadolazećem razdoblju istaknuta je rekonstrukcija ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Ilijine glavice, projekt lijevog skretača za Bosanku, pothodnik Orašac, kao i rekonstrukcija raskrižja u Lozici.

 

S obzirom na to da su Hrvatske ceste i dosada bili otvoreni za suradnju i potrebe građana ovog područja, usuglašeno je da će se u narednom razdoblju, a prije javne rasprave, održati zbor građana na temu projekta trase ceste preko rijeke Omble. Ovaj skup okupit će predstavnike nadležnih Hrvatskih cesta, Grada Dubrovnika te stručne i zainteresirane javnosti, kako bi se kroz dijalog s građanima razriješila sva otvorena pitanja.

 

Gradonačelnik Franković zahvalio je predsjedniku Uprave Škoriću na dosadašnjoj kontinuiranoj suradnji i podršci u svim značajnim projektima za građane dubrovačkog područja kojima su se razriješili brojni cestovni i sigurnosni problemi Grada Dubrovnika.

lijevo
desno