Odobreno 571 tisuća kuna subvencije gospodarskim subjektima

Subvenciju za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području grada Dubrovnika za mjesec svibanj ostvarila su 242 gospodarska subjekata te će Grad navedenu mjeru subvencionirati u ukupnom iznosu od 571.073,53 kune.

 

Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom, a sredstva će biti isplaćena do kraja tjedna. Prethodno je za travanj već isplaćeno 433.124,66 kuna za 190 gospodarskih subjekata.

 

Iz nadležnog Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more napominju korisnicima mjere da su za mjesec lipanj dužni dokaz o uplati najma poslovnog prostora dostaviti najkasnije do do 30. lipnja jer im se u protivnom neće moći isplatiti potpora za idući mjesec.

 

Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2.500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj. Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 %.