Obnovljen društveni dom na Osojniku

Na zgradi društvenog doma na Osojniku završeni su radovi uređenja koje je vodio Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika. S obzirom na to da su otvori objekta bili dotrajali, oštećeni i s neadekvatnim staklima, a pročelje zgrade oštećeno, najveći problem je bio prodiranje vlage u objekt.

 

Obnova je obuhvatila zamjenu vanjske stolarije i sanaciju ravnog krova iznad pomoćnih prostorija. Na djelomično oštećenom stražnjem pročelju zgrade izvedena je kamena obloga te su zamijenjene oštećene kamene igle i sanirani kameni oluci. U glavnoj društvenoj prostoriji postavljena je nova podna keramička obloga, a zidovi i stropovi u cijeloj zgradi su osvježeni novom bojom. Ugovorni izvođač radova obnove je Asamon d.o.o., a za investiciju vrijednu 180.620,79 kn bez PDV-a stručni nadzor odradila je tvrtka Deltagrad d.o.o.

 

U dijelu zgrade društvenog doma inače djeluje Mjesni odbor Osojnik, a koriste je i svi Sočani i Salačke za druženja i okupljanja. Nakon sanacije vlage, mještani sada imaju uređen i funkcionalan prostor za različite društvene namjene.

lijevo
desno