Nove vizure igrališta OŠ Ivana Gundulića

Sport
Grad ZA djecu
Kvaliteta života

Radovi na kompleksu igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu privode se kraju, nakon čega će ova škola dobiti novu suvremenu sportsko-rekreacijsku zonu. Realizacijom investicije u izgradnju novih sadržaja i adaptaciju postojećih, osnovnoškolci će dobiti bolje uvjete za izvannastavne aktivnosti, a građani s područja Gruža koristit će ga kao prostor za rekreaciju, okupljanje i održavanje raznih događanja.

 

Potpuno novi dodatni sadržaj kompleksa je pomoćna prizemnica izgrađena uz najmanje igralište. Riječ je o multifunkcionalnoj građevini sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta. Djelomičnim ukopavanjem uklopljena je u postojeći teren, a u njenom produžetku uz potporni zid izgrađena je i nenatkrivena terasa.

 

Srednje igralište za košarku i mali nogomet prošireno je, uređeno i presvučeno novim asfaltnim slojem, te su izgrađene nove armiranobetonske tribine za gledatelje. Najveće igralište je bilo u najboljem stanju, te je oko njega djelomično zamijenjena visoka zaštitna ograda.

 

Na cijelom kompleksu izgrađen je dio novih ogradnih i potpornih zidova, a postojeći su sanirani i obojani. Kako bi se postigla potrebna razina sigurnosti, postavljena je nova zaštitna ograda igrališta na granici prema javnoj površini ,te metalne ograde na prijelazima između igrališta i prostora tribina. Uređeni su i pješački pristupi s rukohvatima, prolazi i terase.

 

Završni radovi, planirani do kraja ovog tjedna, obuhvatit će i krajobrazno uređenje čitavog prostora i postavljanje novih rasvjetnih tijela. Vrijednom investicijom ujedno je riješen i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata. Izvođač radova je tvrtka Gradimat d.o.o., a investicijom od 1,2 milijuna kuna upravlja nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

lijevo
desno