Nove sprave na dječjim igralištima u Kliševu i Gromači

Završeni su radovi rekonstrukcije dječjih igrališta u Kliševu i na Gromači, zajedno vrijednih gotovo 600 tisuća kuna.

 

U Kliševu je plan sanacije obuhvatio zamjenu dotrajalih sprava i postavljanje novih igračaka: igru školice, njihalicu, ljuljačku i tobogan. Oko svake igračke postavljena je i zaštitna anti-stres gumena podloga te obavljeni ostali popratni radovi uređenja. Postojeća zastarjela ograda, koja je predstavljala opasnost za najmlađe, zamijenjena je novom, a samo igralište novouređenom stazom povezalo se s postojećom cestom. Nova ograda postavljena je i na susjedom boćalištu, gdje je izvedena i nova podloga. Čitava investicija vrijedna je 234.875,00 kuna.

 

Na Gromači je također na igralištu ugrađena nova oprema i to igralo u obliku broda s toboganom, penjalica, ljuljačka, klackalica i vrtuljak te zaštitna gumena podloga oko svake igračke. Ujedno su očišćene arle uz igralište i nasuta zemlja te odrađeni i hortikulturni radovi - posađene stablašice i grmovi u arle. Vrijednost ove investicije je 349.890,00 kuna, a igralište će, pored mlađih stanovnika Gromače, koristiti i djeca Dječjeg vrtića Gromača koji se nalazi u neposrednoj blizini.

 

Ovim investicijom Grada Dubrovnika stanovnici Kliševa i Gromače, od najmlađih do najstarijih, dobili su novouređeni sadržaj za kvalitetnije slobodno vrijeme.

lijevo
desno