Nova solarna rasvjeta u Ulici kardinala Stepinca

Kvaliteta života

Uz radove postavljanja nove vodo-komunalne infrastrukture u sklopu projekta Aglomeracija, Grad Dubrovnik izveo je i zahvat izgradnje nove javne rasvjete u prethodno neosvijetljenom dijelu Ulice kardinala Stepinca, od hotela More do skretanja za Ulicu Iva Dulčića.

 

Ovim projektom rekonstrukcije postavljena je suvremena LED solarna i u potpunosti ekološka javna rasvjeta, bez potrošnje električne energije. Svjetiljke pokreću punjivi akumulatori koji svoju funkciju neometano obavljaju i za vrijeme oblačnog vremena. Na ovoj dionici prethodno nije bilo javne rasvjete, a projekt je obuhvatio ugradnju 13 stupnih mjesta, nakon čega će u narednom vremenu uslijediti postavljanje novog asfaltnog zastora prometnice. 

 

Trasa nove javne rasvjete duga je 455 metara te je usklađena s trasom vodovodne i kanalizacijske mreže budući da je polaganje instalacija odrađeno istovremeno s ovim radovima, čime su izbjegnuti dodatni radovi iskopa. 

 

Novim instalacijama i novim asfaltnim zastorom osigurat će se kvalitetno i sigurno odvijanje cestovnog prometa svih kategorija vozila te pješaka i biciklista. 

lijevo
desno