Nova Smart City usluga – online vaučeri za zaustavljanje u zoni posebnog režima

Smart City

Grad Dubrovnik pokrenuo je novu e-uslugu na službenoj internetskoj stranici gradske uprave - internetsku trgovinu za kupnju online vaučera za zaustavljanje u zoni posebnog prometnog režima. Riječ je o još jednoj u nizu Smart City mjera koje je gradska uprava donijela u cilju bolje koordinacije i upravljanja prometom u kontaktnoj zoni stare gradske jezgre, koja je najviše opterećena za vrijeme gužvi.

 

Naime, ovom uslugom turističke agencije i vlasnici vozila moći će kupiti online vaučere prema raspoloživim vremenskim razdobljima, čime će se značajno ubrzati proces na terenu u zoni posebnog režima. Za vaučere kupljene na internetu, djelatnici neće morati izrađivati račun i vršiti naplatu vozačima autobusa i turističkim vodičima. Time će se smanjiti gužve i ravnomjerno rasporediti opterećenje na gradskim ulazima i postići održivo upravljanje prometom. Ova usluga uvelike će olakšati i organizaciju aranžmana agencijama, jer će odmah dobiti račun za plaćenu naknadu za zaustavljanje, dok se proces naplate potraživanja značajno skraćuje.

 

Grad Dubrovnik i Sanitat Dubrovnik ovom mjerom napravili su iskorak k još boljoj kontroli gradske prometne situacije. Do kraja godine online kupnja će biti dodatna mogućnost, uz trenutni način naplate, a od 2020. se u potpunosti prelazi na online formu vaučera. Programsko rješenje za internetsku kupnju izradila je tvrtka RAO d.o.o.

 

Podsjetimo, Odlukom o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila (8 + 1) u zoni posebnoga prometnog režima, uređuje se zaustavljanje i parkiranje turističkih autobusa i osobnih automobila u širem području oko povijesne jezgre grada, koje obuhvaća Zagrebačku ulicu, Ulicu branitelja Dubrovnika, Pile, Ploče, predio Iza Grada, Zlatni potok i Sveti Jakov. Naknada za svako pojedinačno parkiranje i zaustavljanje pri iskrcaju putnika iznosi: za osobne automobile (8+1) 200 kuna, za srednje autobuse od 9 do 30 mjesta 400 kuna, a za autobus preko 30 mjesta 800 kuna, a naplaćuje se u razdoblju od 1. ožujka do 30. studenoga od 7 do 21 sat.

 

Internetsku trgovinu za kupnju vaučera možete pronaći među e-uslugama Grada Dubrovnika ovdje.

lijevo
desno