Nastavljen ciklus online predavanja u sklopu projekta "City Changer Cargo Bike"

U sklopu europskog projekta "City Changer Cargo Bike", održano je online predavanje profesora sa Sveučilištu Sjever Ivana Cvitkovića na temu "Obiteljski bicikli".

 

Upotreba cargo bicikala diljem gradova EU pokazala se kao vrlo uspješan model rješavanja problema istovara tereta u gradovima diljem Europe, a posebno u njihovim pješačkim zonama ili car free zonama.  Projekt City Changer Cargo Bike želi putem svojih aktivnosti pokazati korist ovog rješenja, podići svijest u javnom i privatnom sektoru, reducirati zagađenost i zagušenost motoriziranim vozilima te poboljšati sigurnost i upotrebu javnih površina.

 

"Obiteljski bicikl je teretni bicikl koji je posebno osmišljen i oblikovan za prijevoz ljudi. Naime, obiteljski bicikli sigurna su, zdrava i povoljna alternativa prijevozu automobilom i to ne samo za prijevoz djece nego i stvari. Korištenje obiteljskog bicikla čini život lakšim, predvidljivim, fleksibilnijim i naposljetku ljepšim te pokazujete djeci da ne moraju imati automobil da bi bili mobilni. Djetetova tjelesna aktivnost je pod utjecajem roditelja stoga ako želimo da naša djeca mnogo vježbaju i budu aktivna, moramo im to pokazati primjerom.˝, izjavio je profesor Cvitaković.

 

Projekt City Changer Cargo Bike provodi se u sklopu europskog programa Horizon 2020. Ukupna vrijednost projekta je 28.564.842,23 kuna, dok bespovratna sredstva za Grad Dubrovnik iznose 983.671,875 kuna. 

 

lijevo
desno